fele

A projekt 2015.06.24-ig megvalósult.Hagyományteremtő iskolai esemény-Anyuka Apuka Kupa

 

cikkhezTÁMOP- 3.1.4-12/2 pályázat. Ha ilyet hallunk, megijedünk, milyen számok szerepelnek benne.
Csak nyugalom! Sőt BÜSZKESÉG! Hiszen iskolánk sikeresen pályázott és nyert.
Így az Innováció és Környezettudatosság a Zöldliget Általános Iskolában projekt keretében szerveztük meg április 26-án pénteken az Anyuka Apuka Kupa névre hallgató kirándulásunkat.
A Kastélytól indultunk az idei legelső forró napon útnak. Most az osztályok járták végig a távot, s közben iskolánkról, s a természetről szóló feladatokat oldottak meg. Bár nem volt olyan hosszú a táv, a meleg mégis próbára tett minket.gyulekezo1

Az útvonalat térképen jelöltük. Az alsó és a felső évfolyam útvonala egy szakaszon közös, majd elágazik. A térképen a közös szakaszt egyenes vonal jelöli, a felsősökét szaggatott, az alsósok útvonalát pontozott vonal jelöli. A térképeken X-el jelölt pontokat fel kellett ismerni a csapatoknak. Ezek (1) Bartók-mellszobor a Bartók utcában, (2) A Kutas sor és a Fő utca találkozásánál található épület, valamin az M7 autópálya felett ívelő híd, lásd térképek.
Az útvonalat piros szalagok jelölték, melyet a túra előtt egy nappal helyeztünk ki. A kiindulópont a velencei kastélypark. A csapatok ide is térnek vissza féltáv után. Féltáv felsősöknek: Csúcsos-hegy lába, a piros turistajelzésig (aszfaltos útig). Féltáv alsósoknak: Cseplek-hegy lábáig, a hídon áthaladó piros turistajelzésig. Össztáv felsősöknek: 9km, mely kb. 3 óra alatt teljesíthető 3km/h sebességet figyelembe véve. Össztáv: alsósoknak 7km. mely kb. 3 óra alatt teljesíthető 2,5 km/h figyelembe véve. Az út jellege: aszfaltos (Velence), salakos (Velence és M7 autópálya feletti híd), illetve földút. Állomások száma:5. Ebből közös pontok az első állomás a salakos úton a híd előtt, a második állomás az alsós és felsős évfolyamok útjainak elágazása előtt, illetve a harmadik az elágazásnál. Továbbá alsósoknak a az elágazás és féltáv között félúton a negyedik állomás, valamint a féltávon felállított ötödik állomása híd előtt volt megtalálható. Felsősöknek a negyedik állomás az elágazás és a féltáv között volt fellelhető, illetve az utolsó állomás féltávnál volt.

az elsoksor1

 

 

 

 

 

Azonban a nagyon finom limonádé és a népszerű hamburger, minden nehézséget feledtetett velünk. Majd, miután megtöltöttük pocakunkat az árnyékban pihenve néztük végig azt az érdekes bemutatót, amit a Büntetés Végrehajtási Intézmény munkatársai, s nagyon jól idomított kutyái tartottak nekünk. Fegyverekkel is megismerkedtünk a bemutató alatt. Félelmetes volt ugyan, de megnyugtató is, hogy biztonságban vagyunk, hiszen vannak, akik minket védenek.

Végezetül a mérleg:

Hagyományteremtő rendezvényünkön a résztvevők száma: 468 fő (diákok + tanárok), mindösszesen kb 500 fő (szülőkkel, szakértőkkel, vendégekkel együtt)

Rendezvényünk külső segítői:
 
Sarf György, természetvédelmi szakértő a túra során tájékoztatást adott helyi élővilágról, továbbá felhívta a figyelmet a természeti környezettel való harmonikus együttélés szükségességére és a növényeknek a levegőre – és így az egészségre -  tett jótékony hatására.
szakerto1
Fodor Antal tűzvédelmi mérnök előadást tartott a szabadtéri tűzgyújtás tudnivalóiról, kockázatairól, szabályairól.
szakerto2 szakerto23
Büntetés Végrehajtási Intézmény munkatársai, s nagyon jól idomított kutyái.
bv1 bv2 bv3
 

Képgaléria:

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lablec